LEKARNA LOG POSTOJNA

  • 22.02.2018 od 9.00 do 12.00 bomo merili krvni sladkor in krvni tlak.

 

  • 06.03.2018 od 9.00 do 12.00 bomo izvajali merjenje venskega pretoka s pletizmografom.

Pletizmograf izmeri dva parametra:

1. Čas polnitve venskega ožilja v sekundah. Daljši kot je, bolje delujejo vaše venske zaklopke in manjši je gravitacijski pritisk na področje gležnjev;

2. Črpalno sposobnost venskega ožilja v nogah. Višja vrednost pomeni boljšo sposobnost golenskih mišic, da potiskajo vensko kri proti srcu.

Program v merilni enoti preračuna oba parametra, ter natisne rezultate meritev. Po meritvah vedno opravimo svetovalni pogovor, saj so včasih rezultati meritev v normalnih okvirih pa vendar oseba čuti težave in obratno, zato je pomembno, da skozi pogovor ugotovimo ali so smiselni preventivni ukrepi. Meritve so informativne narave, z njimi zato ne moremo postaviti diagnoze in ne nadomeščajo obiska pri zdravniku.

Vedno upoštevamo dejavnike tveganja kot so spol, dednost, starost, telesna aktivnost, poklic, kajenje in druge. Pri meritvah smo pozorni tudi na simptome (občutek teže v nogah, bolečine, srbenje, napetost v mečih in krči v nogah) in znake (krčne žile, otekle noge, površinske vene).  Meritev in posvet trajata v povprečju 15 minut, kar je odvisno tudi od vaših vprašanj.

Prijavite se lahko neposredno v lekarni, kjer bomo izvajali meritve. Včasih so termini polni, zato je predhodna prijava zelo smiselna

  • 21.02.2018 in 19.03.2018 bo promocija naravne kozmetike CAUDALIE od 09.00 do 12.00. 

Caudalie je ultra-učinkovita in naravna formula negovalnih izdelkov v prečiščenih in luksuznih teksturah, navdahnjenih z vinom. Izdelki Caudalie so zasnovani za ženske, ki nočejo izbirati med učinkovitostjo in naravnostjo, luksuzom in ekologijo. Caudalie daje prednost surovinam naravnega izvora, ki spoštujejo okolje in so biorazgradljive.


Lepo vabljeni!