Lekarna Postojna – Brezplačno merjenje venskega pretoka

08.11.2018 od 9.00 do 12.00 bomo v lekarni Postojna (Prečna ulica 2) izvajali merjenje venskega pretoka s pletizmografom.

Pletizmograf izmeri dva parametra:

1. Čas polnitve venskega ožilja v sekundah. Daljši kot je, bolje delujejo vaše venske zaklopke in manjši je gravitacijski pritisk na področje gležnjev;

2. Črpalno sposobnost venskega ožilja v nogah. Višja vrednost pomeni boljšo sposobnost golenskih mišic, da potiskajo vensko kri proti srcu.

Program v merilni enoti preračuna oba parametra, ter natisne rezultate meritev. Po meritvah vedno opravimo svetovalni pogovor, saj so včasih rezultati meritev v normalnih okvirih pa vendar oseba čuti težave in obratno, zato je pomembno, da skozi pogovor ugotovimo ali so smiselni preventivni ukrepi. Meritve so informativne narave, z njimi zato ne moremo postaviti diagnoze in ne nadomeščajo obiska pri zdravniku.

Vedno upoštevamo dejavnike tveganja kot so spol, dednost, starost, telesna aktivnost, poklic, kajenje in druge. Pri meritvah smo pozorni tudi na simptome (občutek teže v nogah, bolečine, srbenje, napetost v mečih in krči v nogah) in znake (krčne žile, otekle noge, površinske vene).  Meritev in posvet trajata v povprečju 15 minut, kar je odvisno tudi od vaših vprašanj.

Prijavite se lahko neposredno v lekarni kjer bomo izvajali meritve ali na telefonsko številko 05 72 11 700. Včasih so termini polni, zato je predhodna prijava zelo smiselna.

 

Vljudno vabljeni!