Osebna kartica zdravil

Osebna kartica zdravil je seznam zdravil, ki vsebuje podatke o predpisanih zdravilih na recept, podatke o predpisanem odmerjanju, načinu in namenu uporabe zdravil, vključena so tudi opozorila, na katera mora biti bolnik pozoren ob jemanju in shranjevanju zdravil (primer na drugi strani).

Osebna kartica zdravil predstavlja pripomoček, ki vam olajša jemanje zdravil ter omogoči varno in učinkovito zdravljenje. Primerna je za vse, ki imajo predpisanih več zdravil in tudi za svojce, ki skrbijo, da bližnji zdravilo pravilno jemljejo. Priporoča se, da imate Osebno kartico zdravil vedno pri sebi, ko obiščete lekarno, zdravnika ali ste napoteni v bolnišnico, saj se tako zmanjša možnost napak in podvajanja terapije.

Osebno kartico zdravil vam po predhodnem dogovoru pripravi magister farmacije v vseh enotah Kraških lekarn Ilirska Bistrica: v Lekarni Ilirska Bistrica, v Lekarni Postojna, v Lekarni Sežana, v Lekarni Pivka, v Lekarni Log Postojna in v Lekarniških podružnicah Divača, Dutovlje, Komen in Podgrad.

Če bi poleg izdelave Osebne kartice zdravil želeli še podroben pogovor o predpisani terapiji, zdravilih brez recepta, oz. opažate neželene učinke zdravil, vam priporočamo storitev Pregled uporabe zdravil.