Pregled uporabe zdravil

Pregled uporabe zdravil je poglobljen pogovor med vami in magistrom farmacije o zdravilih na recept, brez recepta in o prehranskih dopolnilih, ki jih jemljete. Cilji Pregleda uporabe zdravil so izboljšati vašo seznanjenost z zdravili in njihovo uporabo, izboljšati sodelovanje pri zdravljenju ter odpraviti morebitne težave povezane z zdravili, ki so del vaše terapije.

ŠE POSEBEJ JE TA POGOVOR LAHKO ZA VAS KORISTEN, ČE:

  • uporabljate več zdravil,
  • uporabljate zdravila z zahtevnejšim načinom uporabe (npr. inhalacijska zdravila),
  • imate vprašanja in težave, povezane z zdravili,
  • ste dobili novo zdravilo, zamenjali eno ali več zdravil,
  • vam zdravila predpisuje več zdravnikov ter
  • so vas pred kratkim odpustili iz bolnišnice.

Storitev Pregled uporabe zdravil izvaja magister farmacije s pridobljenimi dodatnimi znanji v prostoru, ki zagotavlja zaupnost in ohranitev vaše integritete. Za vas magister farmacije pripravi tudi OSEBNO KARTICO ZDRAVIL, to je seznam zdravil in ostalih pripravkov z vsemi za vas pomembnimi opozorili. Pogovor običajno traja do 30 min in se je nanj potrebno predhodno naročiti.

Pregled uporabe zdravil vam nudimo v naslednjih enotah Kraških lekarn Ilirska Bistrica: v Lekarni Ilirska Bistrica, v Lekarni Postojna, v Lekarni Sežana in v Lekarni Log Postojna.

Za več informacij o storitvi, ceni in o prostih terminih se lahko obrnete na farmacevta v zgoraj naštetih lekarnah ali pa pregledate naš cenik farmacevtskih storitev.